Søk i arkivet

Stormflo fra svenskegrensen til Kristiansund

Lavtrykk og sterk vind vil gi høy vannstand i store deler av Norge i kveld.

Metrologisk institutt varsler at det natt til fredag ventes høy vannstand på strekningen fra svenskegrensen til Kristiansund. Natt til fredag er vannstanden estimert til mellom 60 og 70 centimeter over nivpet som er oppgitt i tidevannstabellen, og høyest blir det i indre Oslofjord.
Flere steder langs kysten er det  spådd kraftig vind i natt. Metrologisk institutt melder øking til liten og tildels full storm på kysten av Sogn og Fjordane, i ettermiddag liten stom på kysten av Hordaland.

Lurer du på hvordan været er akkurat nå, her er oversikt over live værstasjoner langs kysten.

Stormflo
Springflo forveksles ofte med stormflo. Stormflo omfatter også meteorologiske forhold, dvs. opphopning av vann langs kystene pga. pålandsvind og heving av vannspeilet pga. trykkforskjeller. En tommelfingerregel er at 1 hPa (=1 mb) forskjell i trykk utgjør 1 cm for vannstanden. Et kraftig lavtrykk (f.eks. 960 hPa) kan altså heve vannet med 50 cm ift. et normalt trykk (ca 1010 hPa).
Kilde: met.no
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen