Søk i arkivet

Tar seg av dritten din!

Det er ingen som kan være stolte av å ha forurenset, heter det i pressemeldingen. Og i Stavern havn har man nå tatt konsekvensene av dette slagordet, og montert en egen miljøstasjon for å ta seg av all ”dritten” etter båtfolket.

Både båtfolket og havnevesenet i Larvik, som er ansvarlig for at stasjonen ble montert, er fornøyd etter sommerens drittkasting. Jo enklere det er å passe på miljøet, jo flere vil sikkert gjøre det, mener firmaet som har montert den nye miljøstasjonen i en av landets travleste sommerhavner, Stavern.
    Pumpestatsjonen er montert i loshavna like ved der redningsskøyta ligger, og ikke langt fra hovedhavnen. Systemet er gjort så enkelt at det nesten kan sammenlignes med å fylle bensin på en bil. Borg 1, som stasjonen heter, kan bygges ut for og ta seg av spillolje på samme måten, men i Staveren dreier det seg bare om kloakk foreløpig.
    Hygiene er selvfølgelig også viktig. Dette er snakk om kloakk som pumpes i lukkede systemer videre til en midlertidig tank hvor avfallet taes vare på.
Pumpestasjonene, som er levert av Jan Borgen og Autosafe, er egentlig en dansk oppfinnelse, og finnes flere steder i nabolandet.   

 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen