Søk i arkivet

Båter og opplevelser. ill.: Sjur M. Moe
Båter og opplevelser. ill.: Sjur M. Moe
Over 4000 kvm med utstillingsplass
Over 4000 kvm med utstillingsplass
Beliggenhet ved Fornebu
Beliggenhet ved Fornebu
Flyfoto av dagens marina
Flyfoto av dagens marina

Satser på båtmesse hele året

Oslo Båtsenter droppet ”Sjøen for alle” i år. Nå satser de stort på helårsutstilling på Fornebu sammen med Bunde Eiendom.

Nå investeres det over 200 millioner kroner på å skape et nytt maritimt senter av Oksenøya Marina på Fornebu i Bærum. Bak satsingen står Bunde Eiendom og Oslo Båtsenter. Sammen vil de utvikle et maritimt miljø med båthotell, båtutstilling, verksted, kontorer, restaurant og nye bryggeanlegg.

Bunde Eiendom og Nimbus-importør Oslo Båtsenter  har arbeidet med planene i mange år, og i april i år starter første fase i utbyggingsprosjektet. Da skal det legges ut nye brygger som vil gi drøyt 80 nye båtplasser i tillegg til de eksisterende 460 plassene. De nye båtplassene på Oksenøya Marina i Bærum skal være klare allerede til sommeren.

Permanente utstillinger

I neste omgang blir det bygget på land. Her kommer det opp utstillingshaller, kontorbygg og verksted og båthotell med sjøsetting med truck. – Vi er i en fase nå hvor vi ønsker å komme i samtale med bransjeaktører som ønsker å leie hos oss, sier Arild Fornebo i Bunde Eiendom til Båtliv. Høsten 2010 blir det innflyttingsklart i de nye lokalene til Oksenøya Marina, som eies av Bunde Eiendom med 85 prosent og Oslo Båtsenter med 15 prosent.

–    Trenden går i retning av permanente båtutstillinger. Vi droppet ”Sjøen for alle” i år og fikk flere leads på større båter ved å arrangere lokal messe hos oss enn vi fikk på ”Sjøen for alle” i fjor. Totalt solgte vi 14 båter i messeperioden, hvorav ni var små båter, sier Marius Kragstad i Oslo Båtsenter.

Han ser frem til å flytte båtene til utstillingslokalene på Oksenøya Marina når disse står ferdig i 2010, og håper på å få selskap av flere flotte båter. Det blir ni meter under taket i utstillingshallene, så her blir det rom også for seilbåter, hevder han. Til sammen vil det bli bygget 4100 kvadratmater med utstillingslokaler.

–    Jeg tror båtbransjen ønsker å være et slikt sted. Det blir ikke så veldig mye dyrere å leie her et helt år enn det koster å våre på ”Sjøen for alle” i ti dager, sier Kragstad.
Fornebo og Kragstad forteller til Båtliv at hele området planeres slik at det blir trivelig å rusle langs bryggene og titte på båtene. Man kan trille barnevogn langs hele kaia, og det er planlagt restaurant og båtutstyrsforretninger i tilknytning til marinaen.

–    Er det ikke dristig å satse på et slikt prosjekt nå?

– Jeg mener timingen er god. Prisene har falt hos underentreprenørene det siste året. Vi har god likviditet og har planlagt dette prosjektet lenge, sier Fornebo.

Les mer om marinaplanene i Båtliv 4, som er i handelen i slutten av april. Der får du mer informasjon om priser og planer. Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen