Søk i arkivet

Eldre mann druknet på Sotra

En eldre mann ble i ettermiddag funnet druknet på Litlesotra i Hordaland.

Politi, luftambulanse og dykkere var svært raskt på stedet etter at familien meldte fra om ulykken, men tross gjenopplivingsforsøk sto livet ikke til å reddes.

Ulykken skjedde i Ebbesvika på Litlesotra, og mannen ble funnet i sjøen mellom kaien og en båt like før klokken halv tre i ettermiddag.

– Familien gikk ned til kaien for å se etter ham og fant ham flytende i vannet, sier politibetjent Arne Sangolt fra Hordaland politidistrikt til bt.no.

Båten lå til kai, og det er uvisst hvor lenge mannen lå i vannet. Et dykkersøk i området ble også startet, men det er ikke funnet flere personer i sjøen på ulykkesstedet.

Mange ulykker i sommer
Dagens ulykke på Sotra føyer seg inn i sommerens dystre drukningsstatistikk: Hittil i år har over 70 personer omkommet som følge av drukning. Det er 23 flere enn til samme tid i fjor, ifølge tall fra Norsk Folkehjelp.
 
Bare i siste halvdel av juli ble det rapportert 12 nye drukningstilfeller, ni menn og tre kvinner. Av disse er det fem tilfeller der ulykken har skjedd i forbindelse med båt, resten var i forbindelse med bading.

– I hele fjor omkom 86 personer, til nå i år er 70 personer allerede druknet. Skal vi unngå en økning av tallet fra i fjor må vi skjerpe oss kraftig de siste månedene, sa spesialrådgiver Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp da statistikken ble offentliggjort tidligere denne uken.

Bildet: Luftambulanse, poilti og dykkere var på ulykkessetedet få minutter etter at alarmen gikk, men klarte ikke å redde livet til den forulykkede mannen på Litlesotra (Arkivfoto: Jan Hanchen Michelsen)

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen