Søk i arkivet

Østfolding og Kosterkunstner Ulf Greåker er representert med både keramikk og malerier.
Østfolding og Kosterkunstner Ulf Greåker er representert med både keramikk og malerier.
Inge Schiöler og Per Thorlin
Inge Schiöler og Per Thorlin
Lena Kronquist med sine tre hegrer. Prislapp 200 000 per stykk.
Lena Kronquist med sine tre hegrer. Prislapp 200 000 per stykk.

Saltstenket kunst

Skal du til Strømstad de nærmeste dagene, anbefaler vi at du får med deg temautstillingen Kosterhavet i det vakre Galleri Lokstallet.

Flere av Sveriges mest kjente kunstnere har eller har hatt tilhold på Kosterøyene. I forbindelse med åpningen av vår felles norsk-svenske nasjonalparkåpning tidligere i uken, åpnet man også en temautstilling med kunst fra nettopp Kosterhavets områder.

En av Sveriges mest kjente nålevende kunstnere Lena Kronquist er representert med tre store hegrebilder. Hun har flere hus på øya, og er nylig flyttet inn i nytt atelier. Østfoldingen Ulf Greåker bor også fast på Koster og stiller med både figurer i keramikk og en serie mindre malerier.

Inge Schiöler er en fargesterk maler, som hadde tilhold på Koster nesten hele livet. Hans mentale helse gjenspeiler seg i produksjonen, da tegnet han blant annet på toalettpapir. Familien bygde et hus til ham på øya og der bodde han til sin død i 1971. 
Jørgen Bystrøm er også en sterk kolorist. Om en i en mer abstrakt form enn Schiøler, men temaene er symbiosene mellom hav og land. Ved siden av disse kunstnerne henger også Anita og Per Thorlins malerier, og Leif Rogstad.

Tør du ta deg litt fri fra systembolagshandel og baconhamstring, anbefaler vi på det sterkeste litt kulturelt påfyll. Lokstallet ligger på sletten like bortenfor Color-lines brygge i Strømstad. Fra båthavnen er det bare et par minutters vandring. Utsillingen står helt til 4. oktober. Er du spekulant kan vi opplyse om at de ikke tar kort og at prisene varierer fra noen tusenlapper til flere hundre tusen kroner.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen