Søk i arkivet

Her, på vei inn mot Vallø kan fartsgrensen bli 30 knop om du er 100 meter fra land.
Her, på vei inn mot Vallø kan fartsgrensen bli 30 knop om du er 100 meter fra land.

30-sone rundt <br />Nøtterøy og Tjøme

Enigheten er stor om makshastighet på 30 knop rundt Nøtterøy og Tjøme, med fem knop på utvalgte strekninger.

Forslaget er nå ute til høring. Blir de lokale fartsforskriftene vedtatt blir de gjeldende for Tønsberg, Stokke, Nøtterøy og Tjøme. Sandefjord kommune har ifølge Tønsbergs Blad valgt å holde seg utenfor inntil videre. Forslaget er lagt fram av en arbeidsgruppe med representanter fra de fire kommunene og politiet. Høringen varer ut oktober, og ifølge Tønsbergs Blad har ale uttalelsene som er kommet til nå utelukkende positive til forslaget.

Med en makshastighet på 30 knop må mange lenger ut på fjorden for å få full fres med båten. For at man enklest mulig skal kunne orientere seg og vite når man kan kjøre over 30 knop, er fartsgrensen foreslått innenfor en linje mellom de ytterste øyene.
Fem-knopsgrensen er foreslått i trange farvann om man er nærmere enn hundre meter fra land. Havnesjef Per Svennar i Tønsberg ser ikke bort fra eksperimentering med flytende skilt for å opplyse om de nye hastighetsreglene, om de blir vedtatt. Etter at forslaget er behandlet i de fire kommunene går saken videre til Kystdirektoratet som tar den endelige avgjørelsen. Kystverket distrik sør har uttalt seg positivt om forslaget, skriver Tønsbergs Blad.

Hva mener du om forslaget? Del din mening med leserne i kommentarfeltet under:
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen