Søk i arkivet

Storbrann i Alta båthavn

Store verdier gikk tapt under brannen i Alta småbathavn i helgen.

STORBRANN: Skader for store verdier fikk tapt i Alta  helgen. foto: «Vekteren», Redningsselskapet.

Verdier for flere millioner kroner gikk trolig tapt i en brann i småbåthavna i Alta natt til lørdag, skriver Redningsselskapet.

Politiet er fortsatt usikre på hvorvidt det har vært folk i noen av båtene under brannen, sier operasjonsleder Jarle Marthinsen i Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet. Tre båter er totalskadd og to av dem har sunket. I tillegg er det røyk- og brannskader på flere av de andre båtene, melder NTB.

Et øyenvitne varslet om brann i en av båtene som lå fortøyd i havna klokka 00.37. Takket være redningsskøyta «Vekteren» og brannvesenet skal skadene likevel ha blitt begrenset.

– Kjapp reaksjon fra øyenvitnet, en redningsskøyte i nærheten og brannvesenet har berget store verdier. Bergingsmannskapene har fått kappet fortøyninger og tauet mange båter unna, sier  operasjonsleder Marthinsen.

 


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen