Søk i arkivet

D/S «Constitutionen»,  Norges første dampskip på havnen i Arendal.
D/S «Constitutionen», Norges første dampskip på havnen i Arendal.

Fra seil til damp på Sjøfartsmuseet

Dampmaskinen var en stor trussel for de norske seilskuterederne da den kom på 1800-tallet.  Men dampen ga også nye muligheter for skipsfarten. Om dette forteller Sigurd Helland på Norsk sjøfartsmuseum søndag  29. ds.

Med innføringen av dampkraft på 1800-tallet forandret verden seg både til lands og til vanns. Innføringen av dampskip revolusjonerte skipsfarten, noe som igjen hadde store ringvirkninger for all samferdsel, handelsutveksling og krigføring. Med dampskipene kom etter hvert muligheten for å opprette skipsfart noe mer uavhengig av vindens luner, og som følge av det igjen de store linjerederiene.
Tidligere radio-offiser Sigurd Helland har mange besøkende til Norsk Sjøfartsmuseum møtt ved ankomsten, der han ofte er å treffe i resepsjonen eller som kokken bak "Gnistens Ertesuppe" i vår nye kafé.

Hellands kåseri på Norsk Sjøfartsmuseum søndag 29. ds.
kl. 14 har tittelen «Fra seil til damp - tekniske, sikkerhetsmessige og kommersielle nyvinninger i skipsfarten».
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen