Søk i arkivet

På båttur i Frankrike

Båtliv har vært på kanalbåtferie på den franske landsbygda. Se film fra turen her, og gi dine kommentarer.

Båtliv har i høst testet en annen form for båtferie på Canal du Midi. Kanalen skjærer gjennom Frankrike på tvers helt sør i landet, og forbinder Middelhavet med Atlanteren. Nå ønsker vi tilbakemelding fra andre nordmenn som har vært på kanalbåtferie om hva de har opplevd.  Du kan fortelle om dine opplevelser i kommentarfeltet under artikkelen, eller på våre forumsider.
 
Fortell om dine opplevelser på Båtlivs forumsider her.

Om du ikke allerede har skaffet deg passord og brukernavn til forumsidene kan du gjøre dette på Min Side her.
 
Kulturarv
Canal du Midi snor seg gjennom Frankrikes mest fruktbare vindistrikt,  forbi landsbyer og gamle slott og borger. Kanalen ble regnet som tidens fremste ingeniørkunst da den ble åpnet for trafikk på slutten av 1600-tallet, og den var første byggverk som ble ført opp på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
 
Vi fløy til Toulouse og kjørte leiebil til landsbyen Castelnaudary, hvor vi gikk om bord i leiebåten og satte kursen østover mot Middelhavet, nedover slusene.
 
Turen fant sted i høstferien i slutten av september i år med Le Boat, som er en av de største operatørene i Europa med en flåte på 1200 båter i en rekke Europeiske land. Vi leide en båt av typen «Salsa» med fire kabiner og to bad med dusj og toalett, som kostet 2205 euro (ca 18.500 kroner) å leie i en uke.
 
Båtliv 1
En større reportasje fra kanalbåtturen vil bli presentert i Båtliv 1 2010, som er i salg fra midten av januar. Vi vil gjerne  ha med tips og råd til kanalbåtturer fra våre lesere, og setter pris på tilbakemeldinger på forumsidene eller i kommentarfeltet under artikkelen her. Vi vil svært gjerne ha tips om andre land og andre kanaler det kan være verdt å besøke for norske båtfolk.
 
Lesertur
Båtliv planlegger lesertur på Canal du Midi i slutten av september neste år. Abonnenter på Båtliv vil få rabatt på leie av båt.  Er du interessert i å delta på lesertur, kan du kontakte vår kundeservice på kundeservice@batliv.com.
 
Vi tok opp film under vår testtur i september, som vil gi deg et inntrykk av båten, kanalen med sluser og fransk landskap.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen