Søk i arkivet

Antakelig er skadene ikke så store at de ikke kan utbedres, siden sjøvannet bare har vært i motorromet en kort tid. (Foto: Håkon Seim ) Redningsselskapet)
Antakelig er skadene ikke så store at de ikke kan utbedres, siden sjøvannet bare har vært i motorromet en kort tid. (Foto: Håkon Seim ) Redningsselskapet)

Måtte bruke lensepumpa

Sjøredningskorpset i Måløy måtte til med lensepumpe for å hindre nedsnødd båt i å synke.

NEDSNØDD: Måløy sjøredningskorps måtte redde nedsnødd båt, foto NSSr/ Håkon Seim.

Et kraftig snøfall i Nordfjord har gjort at båter er blitt nedtynget av snø. Sjøredningskorpset i Måløy kom i torsdag til med lensepumpe og fikk berget en av disse i siste liten, skriver Redningsselskapet  (NSSR).

NSSR fikk rapport fra Måløy om at politiet hadde ringt Vaktelefonen på grunn av en båt som var i ferd med å synke ved kai.

En tilfeldig forbipasserande hadde observert at båten hadde fått kraftig slagside, og merka ved nærmare innspeksjon at båten var veldig tung i sjøen og særdeles ustabil.

Vi rykka selvsagt ut med ein gang, med maskinist Leiv Peter Bratli fra RS "Halfdan Grieg"  som mannskap på RS "Simrad Buholmen". Med med seg hadde han den portable lensepumpa tilhørande "Halfdan Grieg", skriver Håkon Seim, båtfører RS "Simrad Buholmen".

Da de kom fram til havaristen 15 minutter etter alarmen blei slått, ble de tatt imot av eier av båten. Eieren mener at årsaken til at båten holdt på å synke, er at mye snø har trykt båten så langt ned i sjøen at sjøvann har kommet inn gjennom eksosen og fyllt maskinrommet og videre framover i båten.

Seim frykter at båten kunne ha kantret og sunket i løpet av kort tid om den ikke hadde blitt ryddet snø, og oppfordrer samtlige båteiere til å ta en esktra titt på båten sin i disse tider med snø, is og kulde.

Les hele saken her

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen