Søk i arkivet

Illustrasjon:  Løpshavn Brygge.
Illustrasjon: Løpshavn Brygge.

Stormen senket tre båter i Bodø

I løpet av helgen senket is og vind tre båter i  Bodø. Nå krever båtforeningen i Løpshavn Brygge at moloen forlenges og bygges inn.

Styreleder Sverre Rasch mener at moloen er feilkonstruert. Nå får østavinden lett spill.
– Vi får mye vind som lager mye bølger. Når vi i tillegg har det så kaldt som nå medfører det mye ising, sier Rasch til Avisa Nordland. 
 
Løpshavn Brygge et et stort, nyanlagt marinakompleks med 88 sjøhus og 26 sjøboder, seks kilometer nord for Bodø sentrum. Beliggenheten er fantastisk, men den nordnorske vinteren er streng også for fritidsbåtfolket. Lokale båteiere jobbet i hele går med å fjerne is fra båtene, og også flere utriggere lå under vann.
 
To åpne båter og en større motorbåt, ble så hardt nediset at de sank. En fjerde båt ble berget etter iherdig innsats.
– I bakenden på en av båtene var det flere hundre kilo is, forteller Rasch til avisen. Han anslår at stormen gjorde skader for mellom 200.000 og 300.000 kroner.
 
Gunnar Ueland i Løpshavn AS mener på sin side at feil fortøyning kan være årsaken til havariene:
– Det var to 14 fots båter som ble kastet rundt på grunn av vind og sank. Den tredje båten sank sannsynligvis fordi den var feil fortøyd, og at eieren ikke har fulgt med båten, sier Ueland, som understrstreker at eierene har et ansvar for å følge godt med båter som ligger ute midtvinters.

Det ble da også sendt ut varsel om isfare før stormen slo til. 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen