Søk i arkivet

Planlegger ny stor-marina på Askøy

To lokale utbyggerkonstallasjoner ønsker å anlegge til sammen 100 båtplasser i det gamle industri- og havneområdet Skiftesvik på Askøy utenfor Bergen.  

Beliggenheten helt sør i Byfjorden, mellom Marikoven og Strusshamn vil gjøre marinaen lett tilgjengelig for båtfolk i hele Bergens-regionen.
– Skiftesvik har sett ut som en slagmark i mange år. Vi vil forvandle den til en perle, sier en av utbyggerene, Øyvind Odd Sture til lokalavisen Askøyværingen.


Planen er å anlegge 100 båtplasser, naustrekker og grøntareal i havneområdet, men det har vært lokal skepsis, blant annet fra Naturvernforbundet -  som frykter at marinaen innebærer en privatisering av strandsonen i det etterhvert tett befolkede Marikoven-området. 
 
Også avkjørselsmuligheter og veiløsninger måtte avklares, men etter flere planendringer fikk reguleringsplanen nylig grønt lys i utvalg for teknikk og miljø. I morgen, onsdag behandles saken i kommunestyret. 

Det har dermed vært en lang prosess frem til morgendagens annengangbehandling, og utbyggerene vil ikke «selge skinnet før bjørnen er skutt»:
 - Vi må i første omgang få planene endelig behandlet, men jeg vil svært gjerne komme tilbake med mer informasjon om prosjektet når utbyggingsvedtaket foreligger, sier ingeniør og båtentusiast Arvid Aamodt, en av de andre utbyggerene til Båtliv.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen