Søk i arkivet

Publikumsøkning i Düsseldorf lover godt

Tross tunge økonomiske tider på kontinentet viser de endelige besøkstallene fra Boot 2010 i Düsseldorf en økning i forhold til fjoråret.

Arrangørene kan fortelle at over 240.000 personer fra 60 land gjestet den ni dager lange gigantmessen, en økning på 0,9 prosent fra 2009. Dette skjedde til tross for en svak nedgang i antall stands. Men - med 1.568 utstillere totalt var det likevel nok å se på messen!
 
I skuddet: Seilbåter og små motorbåte
Ifølge Jürgen Tracht, administrerende direktør for den tyske båtbransjeorganisasjonen BVWW var seilbåt-utstillerene publikumsvinnerne, ved siden av at interessen for mer moderate motorbåter i klassen under 40 fot var stor. Særlig oppmerksomhet fikk de mange små motorbåtene på messen, mens produsenter av luksusyachter merket at rikfolk fortsatt holder tilbake på de tunge investeringene.
 
«Bunnen er nådd»
Også satsingen på aktiviteter der publikum kunne delta var en suksess, og de mange reiselivsaktørene og charterselskapene hadde gode dager. Mange av disse utstillerne mener Boot 2010 var den beste messen på mange år.
- Vi har nå nådd slutten på nedgangstidene i bransjen. Messegjestene var kjøpevillige og kunnskapsrike, sier en fornøyd Tracht til IBI News.
 
Messer i Norge, Sverige og Finland
Etter at verdens største innendørsmesse er vel i havn vender nå båtfolk i Norden blikket mot messer i nærområdet. Lørdag åpner «Båtmässan» i Gøteborg, der hele 20 nye båter vil bli avduket. Deretter tar vi turen til Helsingfors og byens International Boat Show (13.-21. februar) - eller til Bergen og «Dra til Sjøs»-messen 18.-21. februar, før stafettpinnen går videre til «Allt för sjön» i Stockholm 6.-14. mars.
Den siste og trolig viktigste av senvinterens tunge messer før norske båtfolk er «Sjøen for alle», som arrangeres på Lillestrøm 12.-21. mars. 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen