Søk i arkivet

Mannskapet som hentet «RS 147» i Sverige: Fra venstre maskinist Johnny Dolve, redningsmann Håvard Vedvik og skipper Nikolai Andersen. (Foto: Eyvind Øyraas/Arendals Tidende)
Mannskapet som hentet «RS 147» i Sverige: Fra venstre maskinist Johnny Dolve, redningsmann Håvard Vedvik og skipper Nikolai Andersen. (Foto: Eyvind Øyraas/Arendals Tidende)

«RS 147» tjuvstarter tjenesten i Arendal

Redningsselskapets nyeste skøyte i Petter C.G. Sundt-klassen er nå på plass i Arendal - udøpt, men operativ.

«RS 147»  er i samme klasse som «Sundt Flyer» som i fjor var stasjonert i byen. I vinter har «Odd Fellow» vikariert i Arendal, et oppdrag som ble lengre enn planlagt grunnet vinterens helt spesielle isforhold.

Nybåten skal ikke døpes før 30. april, og inntil videre er navnet på den svenskbyggete skøyten en godt bevart hemmelighet. 
 
I forhold til de tidligere båtene i klassen er «RS 147» naturlig nok oppgradert med det siste innen utstyr. Blant annet har hun en liten, spesialbygget vannscooter, ved siden av at en rekke mindre detaljer er endret og forbedret. Båten har også varmesøkende kamera og en vannkanon med seksti meters rekkevidde.
Fartskapasiteten ligger rundt de 40 knop, og dermed er viktige deler av sørlandskysten godt dekket av et topp moderne fartøy nå som båtsesongen snart er i full gang.
- Det er godt å være tilbake fullt operativt, sier skipper Nikolai Andersen til Arendals Tidende.
Andersen hadde med seg maskinist Johnny Dolve og redningsmann Håvard Vedvik på jomfruturen fra Sverige.
 
Hovedbildet: «RS 147» ved sin faste kaiplass i Arendal. (Foto: Eyvind Øyraas/Arendals Tidende)
 
 
 
 
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen