Søk i arkivet

Vulkankrisen: Redningsselskapet styrker beredskapen

All helikoptertrafikk i Norge er innstilt, og nå øker Redningsselskapet beredskapen.  

Skøytene har allerede hatt flere ambulanseoppdrag siden ambulanse- og redningshelikopterene ble satt på bakken tidligere i dag, torsdag.
 
Den økte beredskapen omfatter både Redningsselskapets fast bemannede skøyter og de frivillig drevne båtene langs hele kysten. I praksis har Redningsselskapet økt antall redningsskøyter som kan ta ambulanseoppdrag med 50 prosent. 
 
Redningsselskapet har 24 fast bemannede og 12 frivillige sjøredningskorps i drift på denne tiden av året, og normalt er det bare de fast bemannede skøytene som tar akutt ambulansetransport. 
 
«Den alvorlige beredskapssituasjonen som har oppstått fordi fly og helikoptre ikke kan fly, gjør at Redningsselskapet har varslet alle redningsskøyter og frivillige sjøredningskorps at de skal være klar for ambulanseoppdrag på kort varsel over hele landet», melder organisasjonen på sine nettsider.

Foto: Terje Nilsen/Redningsselskapet
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen