Båtyver pågrepet etter politijakt med bil og helikopter

To karer i båt full at tyvegods ble pågrepet da båten de hadde stjålet gikk på grunn ved Vikersund i Tyrifjorden idag morges.

Publisert Sist oppdatert

De to ble pågrepet av politiet ved Vikersund. Da hadde de trolig kjørt båten fast på en sandbanke.Før de ble stanset, hadde mennene kastet flere gjenstander i vannet, og politiet regner med det var tyvegods. De mistenkte bar kniv, og derfor var politiet bevæpnet under deler av aksjonen på fjorden mandag morgen.

- Ingen av de mistenkte opptrådte truende med kniven. Da de ble pågrepet holdt de begge hendene på hodet, presiserer operasjonsleder John Trygve Rønning i Nordre Buskerud politidistrikt.

Et politihelikopter, politipatruljer fra Hønefoss, Modum og Drammen samt UP var involvert i aksjonen på Tyrifjorden.

De to mistenkte skal ha stukket fra et hytteinnbrudd i Øst-Modum. Politiet fikk melding om dette innbruddet ved 06.30-tiden. Det var vitner som hadde sett mennene gå fra hytta til vannet, hvor de altså stakk av i båt.

- Sannsynligvis er båten stjålet også, sier operasjonsleder John Trygve Rønning til ringblad.no.

Omringet av politiet forsøkte de mistenkte å komme seg unna ved å ta seg oppover Tyrifjorden, helt til de kom til Storøya og Sælabonn i Hole. Da snudde de, og tok seg mot Vikersund igjen, ifølge bygdeposten no