Søk i arkivet

Liten fisk stopper havneutbygging

Nå har fiskerididrektoratet stoppet planene for en utvidelse av havna i Son. Brislingen kan komme tilbake etter tretti års fravær, og da må fiskerne få plass mener direktoratet.

Armadaen av fritidsbåter som nå klargjøres for en ny sesong i Son marina trenger mer plass. Striden står om et 40 mål stort område i sjøen i Sonskilen som fra gammelt av er avsatt til såkalt låsettingsplass for brisling og sild. Det vil si et område hvor fisken kan stå levende i innhegning i sjøen for blant annet å gå seg tom for mageinnhold. Utvidelsen vil ramme et sjøområde som har vært brukt av Oslofjordens brislingfiskere. Men kommunen mener direktoratets innsigelse er underlig ettersom det er 30 år siden sist fiskerne brukte plassen, melder NRK.

Den vesle brislingen, som nytes på brødskiva som ansjos og som også selges som sardiner i olje, var levevei for mang en fisker i Oslofjorden.
Men bestanden i fjorden har gått nedover. Hermetikkfabrikken i Son er forlengst borte, og brislingfiskerne likeså.

– Dette er en konfliktsituasjon mellom fiskeriinteressene og de øvrige samfunnsinteressene, sier kommuneplanlegger i Vestby, Trond Wangen til NRK.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen