Søk i arkivet

Her er oversikt over fartsgrensene for Nøtterøy, Tjøme, Tønsberg og Stokke.For å se illustrasjonen i full oppløsning må du være logget inn (registrering er gratis).
Her er oversikt over fartsgrensene for Nøtterøy, Tjøme, Tønsberg og Stokke. For å se illustrasjonen i full oppløsning må du være logget inn (registrering er gratis).

Nye fartsgrenser i Tønsbergskjærgården

Tønsberg, Nøtterøy, Tjøme og Stokke har fått nye felles fartsgrenser. Her er oversikten.

Innenfor de ytterste øyene i Tønsberg-sjærgården kan du nå ikke kjøre raskre enn 30 knop, om du ikke er nærmere enn 100 meter fra land. Er du nærmere enn 100 meter er fartsgrensen fem knop.

Med de nye fartsgrensene er det også blitt lov å kjøre raskere enkelte steder, blant annet øst for Vrengensundet, der man nå ikke lenger må kjøre helt opp mot Mågerø før du kan gi gass igjen (se illustrasjon).

Fartsgrensene er et samarbeid mellom kommunene, Nøtterøy, Stokke, Tjøme og Tønsberg. Fartsgrensene gjelder for Tønsbergskjærgården som er felles for alle kommunene. Så langt har innføringen av fartsgrensene kostet de fire kommunene 250.000 kroner med informasjonstiltak og innkjøp av skilt. De nye skiltene som settes opp er faste, og er festet til bruker, lykter og staker. Det har tidlligere vært spekulert om det vil være aktuelt med flytende skilt.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen