Søk i arkivet

Næringsminister Trond Giske holdt en appell for sikkerhet til sjøs. Foto: Stine Marie Rofeldt/Redningsselskapet
Næringsminister Trond Giske holdt en appell for sikkerhet til sjøs. Foto: Stine Marie Rofeldt/Redningsselskapet

Minnemarkering for omkomne båtfolk

De ti siste årene har 320 mennesker omkommet ved bruk av fritidsbåt. Under en markering i Oslo i dag ble disse minnet.

Sjømannskoret, trompetist Tine Thing Helseth og næringsminister Trond Giske var blant de bidro under seremonien ved Honnørbrygga. Bak kampanjen står Kongelig Norsk Båtforbund, Kongelig Norsk Seilforening, Norges Seilforbund, Sjøfartsdirektoratet Vis Sjøvett, Politidirektoratet, Kystvakten, Kystverket, AV-OG-TIL, Røde Kors, Redningsselskapet, Oslofjorden båteierunion og bransjeforeningen NORBOAT.
 
- Enkelte øyeblikk er valgøyeblikk for hele livet. På sjøen kommer disse øyeblikkene ofte. For dessverre så er det slik at selv om teknologi og sikkerhet har bedret seg kraftig, så har vi altfor mange ulykker og altfor mange omkomne på sjøen den dag i dag. Vi vet også at det er en nær sammenheng mellom alkohol og ulykker. Halvparten av de omkomne fra fritidsbåter de siste ti årene var påvirka av alkohol, sa Trond Giske i sin tale - og understreket viktigheten av å ta båtførerbeviset og å holde seg edru i båten.

Etter Giskes appell fremførte trompetisten Tine Thing Helseth et solostykke. Deretter ankom en la en båtkonvoi ned ti kranser i sjøen, én for hvert år. 
 
I tillegg til å minnes de omkomne ønsker arrangørene å sette søkelyset på de alt for mange ulykkene med fritidsbåt. Kampanjen håper å skape refleksjon om sikkerhet på sjøen på en av årets store utfartsdager for båtfolket, skriver Redningsselskapet på sine hjemmesider.
 
Hovedbildet: Også Sjømannskoret bidro til en verdig minnemarkering i Oslo onsdag. Foto: Stine Marie Rofeldt/Redningsselskapet
 
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen