Kostervalsens fedre står på torget i havna.
Båtliv har fått havneplass i Strømstad.
Nordmennene har ovelevd finanskrisen.
Havnesjef Robert Klouda er fornøyd med besøket.

Mye båt i Strømstad

Finanskrisen ser ut til å ha lagt seg, og hittil har vi hatt over 3000 døgngjester og 550 dagsbetalende. Gjestehavnsjef Roberts Klouda snakker allerede om rekordsesong i Strømstad.

Publisert Sist oppdatert

Mange nyter en duggfrisk på Skagerrak, andre tar en ”makka” på Backlunds konditori. På torget utenfor står de bebronsede Gøran Svenning og David Hellström, Kostervalsens fedre. Sangen som veldig ofte blir tatt for å være Sveriges nasjonalsang. Da den ble skrevet på begynnelsen av forrige århundre var den så frivol i verselinjene at mange forlag nektet å spille den inn.  

Båtliv har kastet loss og er klar for en uke langs deler av sommerkysten. Første stopp er Strømstad. Den mest populære og besøkte havna for norske båtfolk i en årrekke. Her bunkres det på polet, skravles bryggelangs, eller driver båtspotting. Sjeldent fullt er vår umiddelbare kommentar når vi finner en plass innerst i havna.

I fjor hadde Gjestehavnen i Strømstad 11 122 overnattinger. 90 prosent var nordmenn, og de resterende 10 prosentene er fordelt mellom svenske og tyske gjester. I år satser man enda sterkere på personlig service opp mot hver enkelt båt. I år vil fire havneverter bevege seg rundt langs bryggene, to av dem er utstyrt med korterminaler for å gi så optimal service som mulig.

-Vi vil også plassere en egen person ute på bryggen som ligger lengst unna vårt havnekontor. På mange måter går vi mot strømmen ved at vi ansetter flere verter, i stedet for automater og ekstragebyr for ikke å betale ved kontoret. Dette praktiserer de blant annet i Smøgen, sier Klouda.

Er du båtgjest i Strømstad får du nå gratis Internett i havnen. Passord blir utlevert sammen med kvitteringen for betalt plas. Prisen er den samme som i fjor, 180 kroner i lavsesongen og 220 i høysesongen som begynner nå førstkommende lørdag.

-Mange har kjeftet på oss fordi vi har hatt for lite strøm på bryggene, men etter seks års venting kan vi nå si velkommen til et bedre og kraftigere strømnett på flere av våre mest populære brygger, sier Klouda.