Søk i arkivet

Lær mer om Amerikalinjens historie

Søndag inviterer Norsk Maritimt Museum til foredrag om Den norske Amerikalinjens historie.

Foredragsholder er Bjørn Pedersen, tidligere befraktningssjef hos Wilh. Wilhelmsen. Han har shippingerfaring helt tilbake til 1958 og er en ofte brukt foredragsholder om sjøfartshistorie. Pedersen har også en betydelig samling av bøker og fotografier om skip og skipsfart. 
 
«Amerikalinjen var nasjonens stolthet og bindeleddet mellom Norge og ’det norske’ Amerika - i storm og stille, i krig og fred. Hør mer om denne viktige transportåren i utvandringens historie!», skriver museet i sin invitasjon.
 
Foredraget har undertittelen «1910-2010», for etter en lang og forvirrende rekke oppkjøp, salg og strukturendringer er NAL i dag integrert i Wallenius Wilhelmsen Lines AS. Videre seiler faktisk to av NAL-skipene ifølge wikipedia fortsatt, MS «Sagafjord» som MS «Saga Rose» og MS «Vistafjord» som MS «Saga Ruby». Begge er hyppige sommergjester i Norge.
 
Søndag kl 14 på Norsk Maritimt Museum, Bygdøynesveien 37, Oslo.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen