Søk i arkivet

Fagforening gir 8,5 mill til ny redningsskøyte

Norsk Sjømannsforbund bevilger 8,5 milloner kroner til byggingen av en ny redningsskøyte i Simrad-klassen.

Der var landsmøtet i Norsk Sjømannsforbund som vedtok bevilgningen, og forbundsleder Jacqueline Smith sier at hun er svært stolt og rørt over vedtaket:
 – Vi er opptatt av sikkerhet til sjøs, og dette er et symbol på det, sier hun.
 
Ifølge Smith er det forbundets bunnsolide økonomi og gode finansforvaltning som muliggjør gaven:

- Dette er ikke bare en gave til Redningsselskapet, men det gir oss noe vi kan være stolte av.

 
En rørt fisker og landsstyremedlem Erlend Hanssen gikk på talerstolen for å begrunne forslaget:

- Dette gjør meg stolt. Det er stort å være med på å gi en slik gave. Det finnes unger som skriker seg til en Elias-båt, mens vi får oss en ekte redningsskøyte, sier han til Maritim Logg.
 
- Det er ikke bestemt hvor den nye redningsskøyta skal plasseres, annet enn at den skal til et av de veletablerte sjøredningskorpsene som nå trenger utskiftning av materiell. Det vil i sin tur gi mulighet for at nyetablerte sjøredningskorps overtar Simrad-klassefartøy som har vært noen år i tjeneste, sier en takknemlig generalsekretær i Redningsselskapet, Øyvind Stene til selskapets nettsider.

Hovedbildet: Den nye båten blir et tilskudd til Redningsselskapets Simrad-klasse. På bildet: «Simrad Færder». FOTO: Redningsselskapet
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen