Søk i arkivet

Statsbudsjettet offentliggjøres i dag

I dag legges statsbudsjettet frem. Hvilke overraskelser har finansminister Sigbjørn Johnsen på lur for oss båtfolk?  

Ingen av de mange lekkasjene som tradisjonen tro har kommet fra regjeringen har hatt direkte relevans for Ola og Karis båtbudsjetter, men spørsmålene er mange:
 
- Velger regjeringen nok en gang å frede dieselavgiftene for båter, eller må også dieselbåteiere betale bilbaserte avgifter til neste år, på lik linje med bensinbåtfolket? Eller velger regjeringen i stedet å øke hestekraftavgiften kraftig for å møte den galopperende motorkraftlengselen som rir mange båteiere? 
 
- Blir det nye biodriftstoff-avgifter? Vil arveavgiftene endres? Blir det endringer i momssystemet på tjenester? Vil det komme nye instrukser om eiendomsskatt på flytebrygger? Blir det et belønningssystem for de som velger miljøvennlige løsninger? Er det håp om endringer i avgiftssystemet for norske båtfabrikker som sliter med inntjeningen? 
 
- Får fartøyvernsentrere mer penger? Vil småbåtregisteret fortsatt være «fredet» som skattegrunnlagsregister? Overlever alle de gjenværende kystradiostasjonene? Hvordan blir finansieringen for Redningsselskapet? 
 
Det handler om penger - innimellom mye penger, men også om sikkerhet og forutsigbarhet for alle norske båteiere når finansministeren endelig offentliggjør hele det enorme dokumentet som danner fundamentet for driften av AS Norge i året som kommer. 
 
Båtliv følger statsbudsjettfremleggingen og vil søke opp de nyhetene som kan få direkte innvirkning på drifts - og innkjøpsbudsjettene for Norges mange hundre tusen båteiere. Følg med på batliv.com og seilas.no utover dagen!


Foto: Esben Johansen/regjeringen.no
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen