Søk i arkivet

Statsbudsjettet: Redningsselskapet på stedet hvil

Etter flere trange år hadde ikke Redningsselskapet forventet større økninger i overføringene fra staten på budsjettet for 2011 - og spådommene slo til.

- 43,3 millioner kroner i direkte overføringer til driften innebærer kun en tilpasning til prisglidningen, sier kommunikasjonssjef Ernst Larsen til Båtliv.
 
Samtidig har driftskostnadene, da særlig dieselutgifter og lønn steget mer enn prisglidningen generelt, så i realiteten innebærer statsbudsjettet at Redningsselskapet får noe mindre penger å rutte med i 2010. Dette har organisasjonen vært forberedt på.
 
- Viktigere for oss enn kroneoverføringen direkte over statsbudsjettet er det faktisk at Regjeringen velger å skjerme Redningsselskapets andel av tippemidlene selv om prisglidningen gjør at realinntekten går noe ned. Kulturdepartementet har garantert 3,4 milliarder i overskudd i Norsk Tipping, slik at våre 3,87 prosent fremdeles er 132,5 millioner kroner.

Nettopp spillemidlene er en nøkkelinntekt for Redningsselskapet, dette er en arv etter reformen som for en del år gjorde at egne inntekter fra pengespillmaskinene falt bort for idrettslag og andre frivillige organisasjoner.
 
- Jeg vil ikke legge skjul på at 2011 blir nok et stramt år, men vi håper likevel å kunne øke antallet heltidsbemannete båter fra 24 til 25 i 2011, sier kommunikasjonssjef Ernst Larsen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen