Søk i arkivet

Mistet hjemmet på åpent hav

For annen gang på kort tid har Strømstad-fergen vært med på å hjelpe til under dramatiske havarier. Søndag mistet et par i 50-årene hjemmet sitt da en stor seilbåt kom i brann ved Tisler i Hvaler kommune.

Dette skjer kun en måned etter at «Color Viking» berget to menn fra havet i det samme området. 

Sandefjords Blad skriver på sine nettsider at brannen ble observert av fergen «Bohus» ved 14.15-tiden søndag. Fergemannskapet var fire nautiske mil unna og gjorde seg klare til å bistå, men da da var allerede RS «Horn Flyer» underveis. Mannskapet på den 57 fot store båten, som kom fra Strømstad og var på vei mot Porsgrunn hadde da gått i redningsflåten.
 
- Begge er i god behold, men mannen ble transportert til sykehus grunnet mulig røykskade. Han måtte få oksygen på vei innover, sier Bohus-kaptein Lasse G. Ødegaard til lokalavisen. Kvinnen skal ha kommet fra brannen uten fysiske skader.
 
Kapteinen forteller at båten, som trolig er bygget av ferrosement, var helt overtent. Dermed ble det sørgelige resultatet at de to om bord mistet alt de eide, ettersom båten også var parets hjem.
 
Ifølge Fredriksstad Blad, som bringer en stor billedserie fra redningsaksjonen kan brannen ha startet i en vifteovn.
 
Foto: RS «Horn Flyer»
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen