Søk i arkivet

Båteiere seiret over staten

En bitter eiendomsstrid på Bygdøy ved Oslo har endt med tingrettseier til båteiere som hadde plass i Killingen før en ekspropriasjonprosess kom i gang.

Taperene i saken er Statsbygg og Fornyings- og administrasjonsdepartementet - og indirekte Kongelig Norsk Seilforening (KNS), som skulle bygge 100 nye båtplasser på eiendommen. Dette melder nettstedet www.ne.no.
 
Det var da Statsbygg overtok forvaltningen av Bygdøy Sjøbad i 2005 at striden mellom båteierne og Statsbygg oppsto. Inntil da hadde båteierne hatt tilgang på nær 500 båtplasser gjennom firmaet Sjøsenteret Killingen AS, som hadde festeavtale med Bygdøy Sjøbad.

Statsbygg ville ikke fornye festeavtalen, men inngikk istedet en ny festeavtale, denne gangen med Kongelig Norsk Seilforening (KNS), som kun skulle etablere 100 båtplasser på øyen.
I 2007 fikk sjøsenteret «frosset saken» i påvente av en juridisk avklaring, og nå har altså også tingretten gitt selskapet medhold.  Ingen av ekspropriasjonskravene ble tatt til følge.
 
«I tillegg til at Sjøsenteret Killingen AS tilkjennes rett til å ha flytebro, inkludert landfeste liggende i sundet mellom øya Killingen og Bygdøy, fikk Sjøsenteret rett til å reservere oppstillingsplass for truck, kjøreadkomst over eiendommen til Dypvannskaia og rett til å legge til kai med fraktebåt», oppsummerer Næringseiendom på  www.ne.no.

 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen