Søk i arkivet

Hjemmehavn for en konge

Har du drømt om ditt eget kystartillerifort, vakkert og sentralt beliggende på en kunstig øy like ved en spennende millionby?

Nå kan drømmen bli virkelighet. Middelgrundsfortet i Øresund, tre nautiske mil fra København sentrum er til salgs. 
 
Fortet ble bygget under Kong Christian IX i 1890-1894 som en del av byens nærforsvar, og er den dag i dag verdens største kunstige øy uten landforbindelse. 
 
Totalt 2,5 millioner tonn sement og granitt fra Bornholm gikk med under byggingen av det 50.000 kvadratmeter store fortet, som omfatter mange bygg, sju kilometer ganger - og to Hawk-raketter fra den gangen fortet var underlagt luftforsvaret.
 
Opptil 800 soldater var i sin til forlagt på Middelgrundsfortet, som ble nedlagt som militæranlegg i 1984. De siste årene har det vært et hotell og konferansesenter på fortet.
 
Prisantydning? Snaue 4800 kroner kvadratmeteren for bygningsmassen. Det er ikke verst, hadde det ikke vært for at det er hele 17.000 kvadratmeter bygninger på fortet.  Kort fortalt: Prisantydningen er 10 milloner euro, 81.37 millioner kroner etter dagens kurs. 
 
Til gjengjeld lover megler Hugo Hein & Partners at fortet er i god stand. Ikke bare slapp Middelgrundsfortet unna aktive krigshandlinger, men festningen ble pusset opp for ti år siden. Samtidig er at mange av de originale detaljene av eik og håndhugget granitt på plass den dag i dag. 
 
Festningen har også bevart mange militærhistorisk interessante effekter - og som en ekstra bonus er de originale generatorene ennå fullt operative.
 
 
Alle foto: www.hugohein.com
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen