Søk i arkivet

Storkonkursen: Millioner på spill for uskyldige båtkjøpere

Privatkunder som har fulgt båtbransjens tradisjonelle krav om forskuddsinnbetaling risikerer å tape store summer etter Lunde-konkursen.  

Ifølge bostyrer Fredrik Bie kan disse uprioriterte kravene komme opp i 7-10 millioner kroner. Men Bie understreker til HegnarOnline at dette er foreløpige tall.
 
Båtkjøpere som ikke aktivt og omhyggelig har sikret verdiene, enten det er snakk om forskuddsinnbetalinger eller oppgjør for innbyttebåter kan i verste fall tape alt. Jussen er i dette tilfellet grusom mot den vanlige mann.
 
Båt-advokaten, advokat Nils E. Tangedal har oppdatert sin juss-blogg med sin vurdering av den seneste utviklingen. Og han er ikke altfor optimistisk på vegne av ulykkelige båtkjøpere. Tangedal anbefaler båtfolk som risikerer å bli rammet av konkursen om å straks søke faglig assistanse, og bringer også et hjertesukk:
 
«Det er flere lærdommer det båtkjøpende publikum kan lære av slike konkurser. Foruten at ingen trær vokser inn i himmelen, er den viktigste leksjonen at det å gi kreditt –betale forskudd eller levere inn innbyttebåt– er akkurat like risikabelt som å "låne ut" penger på vanlig måte. Og det er ganske enkelt ikke noe som er sikrere enn en bankgaranti. Hvis en leverandør ikke kan eller vil stille en bankgaranti for innbetalte forskudd, er det om ikke en avtale-stopper så i alle fall et varsko.»

Les mer på Båtadvokatens juss-blogg
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen