Søk i arkivet

Arne Høvik  har nå opprettet selskapet Nye Norsk Båtsenter AS. (Arkivfoto)
Arne Høvik har nå opprettet selskapet Nye Norsk Båtsenter AS. (Arkivfoto)

Storkonkursen: Nye Norsk Båtsenter registrert

Tidligere eier av Norsk Båtsenter, Arne Høvik har nå opprettet et nytt selskap under navnet Nye Norsk Båtsenter AS.

Selskapet har ennå ingen registrerte ansatte, men både opprettelsen og styresammensetningen er i tråd med antagelser i det vestlandske båtbransjemiljøet om at Arne Høvik ønsker å gjenoppta arbeidet der Lunde-gruppen sviktet. Dette er i så fall en utvikling Båtlivs kilder ser på som positiv.

Høvik eide og drev Norsk Båtsenter i Bergen før virksomheten ble solgt til det nå konkursrammede Johs Lunde Marine Group. Norsk Båtsenter var et av de første datterselskapene i Lunde-konglomeratet som gikk til skifteretten etter sammenbruddet i Johs Lunde Marine Group, men allerede 8. februar ble selskapet Nye Norsk Båtsenter etablert, og ifølge næringsoppslagstjensten Proff er Arne Høvik både daglig leder og styremedlem.
 
Med seg i styret har Høvik sin tidligere kollega Olav Børge Stølsli, som i høst overtok som Saga- og Windy-forhandler da de to båtbyggerne sa opp sin avtale med Norsk Båtsenter. Også fiskoppdretter og investor Kjell Haugland, som tidligere var en nær forretningsforbindelse av den konkursrammede Stavanger-matadoren Johs Lunde er med i det nye styret. Haugland drev i følge Dagens Næringsliv forretninger sammen med Johs Lunde, men forholdet skrantet og ble avsluttet med at Haugland ifølge avisen sikret pant på 100 millioner kroner i tre av Johs Lundes private boliger, rett før Johs Lunde Marine Group gikk over ende.
 
Styreleder i Nye Norsk Båtsenter er Dagfinn Heradstveit, som har styrverv i et tredvetalls selskaper, deriblant rollen som styreleder i flere av Høviks selskaper. Det siste styremedlemmet er Terje Magne Gundersen, også han har styreroller i flere andre Høvik-selskaper.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen