Søk i arkivet

Avlyser stormesse i Liverpool

Krisen i båtbransjen er langt fra over. Nå har arrangørene av Liverpool Boat Show valgt å avlyse hele stormessen.

Messen skulle vært arrangert fra 29. april til 8. mai, men en rekke avbestillinger fra viktige utstillere de siste ukene gjør det i følge arrangøren umulig å gjennomføre messen på en forsvarlig måte.
 
Liverpool Boat Show ble lansert for under to år siden som en hovedmesse for hele den nordlige delen av Storbritannia, med særlig fokus på båtliv, seilsport og vannsport i Irskesjøen. I begynnelsen var messen ifølge arrangørene preget av optimisme og stor deltagelse, men under planleggingen av årets messe har det meste gått galt. 
 
- Fra november har markedets oppfatning av de økonomiske utsiktene raskt gått utforbakke, noe som like raskt påvirket båtbyggere, distributører og forhandlere sier Rob Mackenzie, administrerende direktør i messearrangøren Marine Industry Events. Han legger til at den negative trenden akselererte ytterligere etter vinterens London Boat Show:
- Det kommersielt sett katastrofale London-messen bare forsterket tendensen til at utstillerne besluttet å trekke seg ut av Liverpool Boat Show, sier Mackenzie til arrangørens hjemmesider.
 
Beslutningen om å avlyse messen er et hardt slag for denne økonomisk vanskeligstilte delen av England. Nettopp satsingen på båtliv og båtsport har vært trukket frem som et viktig vekstområde for Liverpool, og det er gjennomført store investeringer i nødvendig infratsruktur. Nå undersøker lokale interessenter og myndigheter om det kan være mulig å gjennomføre en mindre båtmesse i Beatles-byen, og to andre maritime sommerrarrangementer skal gjennomføres som planlagt.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen