Søk i arkivet

Fornøyd messeveteran: Jan Anders Søyland er nå i gang med å planlegge de to neste bergens-messene, som begge må flyttes grunnet rivningen av Areum messesenter i Solheimsviken.
Fornøyd messeveteran: Jan Anders Søyland er nå i gang med å planlegge de to neste bergens-messene, som begge må flyttes grunnet rivningen av Areum messesenter i Solheimsviken.

Vel blåst i Arenum - Vågen neste stopp?

«Dra til sjøs»-messen i Bergen trakk ikke rekordantall besøkende, tross flere utstilte båter enn noensinne tidligere. Men vel 12.000 gjester er likevel et bra tall.

- Jeg tror været ble rent for bra i helgen, ler Jan Anders Søyland, som på vegne av arrangørkollegene oppsummerer den 17. og foreløpig siste «Dra til sjøs»-messen i Solheimsviken.
- Innholdsmessig er dette den beste messen vi har hatt, og 12 000 besøkende er godt over fjoråret tall, selv om det mangler et par tusen i forhold til målet på 15.000.
 
Mange båter solgt
- Langt viktigere for utstillerne er det at svært mange av gjestene var reelle kjøpere, og det ble undertegnet en rekke salgsavtaler disse dagene. Jeg har også fått vite at mange har avtalt prøvekjøringer fremover, så utstillerne generelt er meget godt fornøyd, sier Søyland til Båtliv.
- De som kommer på denne messen er da også gjerne båtvante folk som vet hva de vil ha, og vi hadde et bredt utvalg modeller fra de store vestlandske fabrikkene. Dette er båter som tradisjonelt appellerer til «hjemmemarkedet».
 
Fine forhold for utendørsmessen
Men det fantastiske vinterværet som jaget mange titusener bergensere til fjells i helgen, gjorde også at messens utendørsseksjon hadde bedre besøk enn vanlig. 
Ofte har båtene langs kaifronten lidd under at messebesøkende ikke orker å kjempe mot kulingbyger og skybrudd, men i år promenerte tusener av nysgjerrige langs bryggene i strålende  solskinn. Et bra utvalg motorbåter, fra kompakte familiebåter til svære luksuscruiserne var på plass, ved siden av en god håndfull seilbåter.
 
Vågen-messe kan bli en realitet
- Hva skjer når Arenum nå skal rives. Det går rykter om at «Båter til Sjøs» skal flyttes til Vågen, midt i Bergen sentrum.
- Det er ikke umulig en at en flytende messe på Vågen blir en realitet på sensommeren. Men dette er ikke endelig avklart, og det gjenstår uansett mye planleggingsarbeid.
- Hva med neste «Dra til sjøs»? Flyttes messen til Vestlandshallen i Åsane. På en innendørs fotballbane bør det være plass nok?
- Ja, Vestlandshallen er akkurat nå den sannsynlige lokaliseringen for neste års februar-messe, sier Jan Anders Søyland. 

Foto: Wikimedia Commons
 
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen