Søk i arkivet

Storkonkursen: Johs Lunde snakker ut

- Har ikke stukket unna midler. - Reiste til Kanariøyene for å skjerme familien. - Manglet 15 millioner kroner for å redde konsernet. - Få, om noen Lunde-ansatte vil være uten jobb.

Mannen bak det som kan være en av norgeshistoriens største private konkurser har nå kommet tilbake til landet. I intervjuer med NRK og Dagens Næringsliv går Johs Lunde til angrep mot kritikken som er reist mot ham i etterkant av at forretningsimperiet raknet fullstedig i begrunnelsen av februar.
 
Ingen skjulte midler
Lunde aviser også kategorisk at han selv sitter igjen med midler etter konkursen, men hevder at han tvert imot har skutt inn fem millioner kroner av egne penger den siste tiden for å redde konsernet. Absolutt ingen penger er gjemt bort:
- De som sitter og venter på den storyen tar jævlig feil, sier Johs Lunde til NRK Rogaland.
 
 
Stakk ikke av
Forretningsmannen tar også avstand fra påstander om at han stakk av til Gran Canaria for å komme unna bostyre, presse og kreditorer.
- Hvis noen tror jeg lå på solseng, tar de feil. Jeg jobbet 12 timer om dagen. I telefonen. 
Lunde mener også at de mange som har mistet jobbene vil klare seg bra:
– Jeg tror, per i dag, at det ikke er en eneste som mangler arbeid, sier han til NRK.
 
Kunne vært rettet
Johs Lunde hevder også at han kun manglet 15-20 millioner kroner på å redde konsernet. I et intervju med Dagens Næringsliv imøtegår han i tillegg bostyrer Fredrik Bies anslag om at gjelden i hele Lunde Gruppen er nærmere 1,8 milliarder kroner. Lunde selv mener gjelden er på 800 millioner kroner, og om den aggressive, i stor grad lånefinansierte oppkjøpspolitikken har han følgende kommentar til avisen:
- Strategien har vært viktig. Vi har drevet i 25 år, for å si det sånn. At vi nå bommet på båt, det ble nå sånn, men det er tross alt ikke vi som styrer hvordan verden ser ut.
 
Vil komme tilbake
42-åringen har heller ikke gitt opp håpet om et «come back» i næringslivet:
- Jeg er en fighter, og er innstilt på å jobbe meg tilbake. Jeg har stått på i 25 år. Lunde-navnet vil komme tilbake, og det skal stå sterkere enn noengang, sier Johs Lunde til Dagens Næringsliv.

Illustrasjon: Faksimile fra NRK Rogalands nettsider
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen