Søk i arkivet

Sterke aktører bak Nye Norsk Båtsenter

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Arne Høvik sammen med Windy- og Saga-forhandler Olav Stølsli og flere andre vestlandske forretningfolk har jobbet for å stable på beina et Nye Norsk Båtsenter. 

En viktig pådriver i arbeidet har vært Princess Yachts Int Plc, som åpenart har ønsket en reetablering av forhandlernettet under ledelse av Arne Høvik. For - når Norsk Båtsenter AS og Norsk Båtsenter Service AS overtas av Nye Norsk Båtsenter er ringen sluttet. Arne Høvik etablerte nemlig Norsk Båtsenter i 1984 og gjorde konsernet en av Europas største Princess-forhandlere. I 2006 ble virksomheten solgt til Johs Lunde Marine Group, men Høvik beholdt eierskapet til de store, båtrelaterte næringsområdene i Dolviken på Søride, vel en mil sør for Bergen sentrum.
Med seg i arbeidet har han sin tidligere kompanjong og kollega, Olav Stølsli, som siden i fjor har drevet eget selskap som forhandler av Windy og Saga. Også fiskeoppdrettsgründer og eiendomsutvikler Kjell Haugland er aktivt involvert i det nye selskapet. 
 
20 millioner i aksjekapital
De formelle eierselskapene bak reetableringen er Haki Vest AS (90 prosent) som Arne Høvik eier sammen med Kjell Haugland, samt Stølsli Marine AS (10 prosent) der Olav Stølsli (Stølsli Marine AS) er eneaksjonær. Aksjekapitalen ved stiftelsen var 100 000 kroner, men er nå forhøyet til 20 millioner kroner.
- 20 ansatte er tilbud ny jobb og alle har takket ja, sier en fornøyd Arne Høvik, som nå har reist på vinterferiefjellet etter knallharde arbeidsuker med å få gjenetablert virksomheten.
 
Ønsker ny drift i Bergen Båt 
- Du eier også lokalene som Bergen Båt benyttet inntil også dette firmaet gikk over ende som følge av Lunde-kollapsen. Er du og dine firma også involvert i en reetablering av dette selskapet?
- Nei, ikke direkte. Min hovedinteresse som forretningsdrivende er de større båttypene. Men det er klart at vi er interessert i at det skal komme ny drift også i Bergen Båt, og vil hjelpe til med å få dette på plass, sier Arne Høvik.
For å ivareta kundene i østlandsområdet arbeider Nye Norsk Båtsenter AS med å knytte til seg to tidligere ansatte, Eva Dammen og Svein Åge Fredriksen som underforhandlere. I tillegg er det nå undertegnet en avtale om videreføring av driften i 
Ålesund.
 
Konvoiene kommer tilbake
Ifølge Arne Høvik vil medeier Stølsli Marine AS «flagge hjem» Windy og Saga. Dermed skal igjen disse to velkjente merkene selges i Dolviken - med Nye Norsk Båtsenter som forhandler.
Allerede nå er det også klart at Nye Norsk Båtsenter AS vil tilby Princess for levering frem mot sommeren, og også Princess-konvoiene, der kundene selv henter sine båter på verftet og seiler dem hjem blir gjenopptatt. I tillegg har Norsk Båtsenter AS fått en avtale med konkursboet om å overta et antall bruktbåter for salg.
Nye Norsk Båtsenter AS åpner dørene i Bergen tirsdag 1. mars. Før påske planlegges det en større markering med båtutstilling der også representanter for Princess vil være til stede.
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen