Søk i arkivet

Drøbak gjestehavn sett fra Color Line.Foto; Tor -Kristian Øines.
Drøbak gjestehavn sett fra Color Line. Foto; Tor -Kristian Øines.
Drøbak gjestehavn på sommerhalvåret.Foto; Tor-Kristian Øines.
Drøbak gjestehavn på sommerhalvåret. Foto; Tor-Kristian Øines.

Her er baugpropell obligatorisk

Drøbak gjestehavn er ikke et sted for nybegynnere, i hvert fall ikke hvis du har stor båt og det blåser.

Båtliv har fått henvendelser fra besøkende på den nye gjestehavna i Drøbak. Her skal det være trangt å komme til, i hvert fall når det begynner å fylle seg opp med båter.

En av dem som har besøkt den nye gjestehava er medarbeider Tor Kristian Øines i Båtliv og Seilas.

– Dette er ikke noe sted for nybegynnere. I hvert fall ikke om man har båt som er større en 20 fot. Bryggeanlegget er en agronoms mesterstykke, sier Øines.
Han besøkte gjestehavna seint i fjor sommer, og var advart på forhånd om de spesielle forholdene.

– For å komme inn til gjestehavna må man kjøre slalåm. Og når det ligger båter på innsiden blir det ekstra trangt. Med litt vind kan man oppleve at det blir nesten umulig å manøvrere seg ut igjen, sier Øines.

– Jeg er kjent med problemstillingen, sier ordfører Thore Vestby i Frogn kommune. Han opplyser til Båtliv at havna ble tatt over av rådmannen i mars 2010.

– Den «tilhører» følgelig ikke lenger byggekomiteen, skriver Vestby i en epost til Båtliv, og opplyser at han tar problemstillingen til rette vedkommende.

Har du erfaring med gjestehavna, eller andre gjestehavner med vanskelige forhold? Del dine erfaringer med leserne i kommentarfeltet under, eller send en melding til Båtlivs redaksjon. Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen