Søk i arkivet

Skøyta med Tønsberg gjestehavn i bakgrunnen.
Skøyta med Tønsberg gjestehavn i bakgrunnen.

Lekker diesel utenfor gjestehavna

Denne sunkne skøyta med diesellekkasje møter påsketuristene i en av Norges mest besøkte gjestehavner.

Ifølge besøkende på gjestehavna i Tønsberg lekker skøyta diesel helt bort til gjestehavna.

– Det er veldig forurensende, og det stinker, sier Torkel Greiner til Tønsbergs Blad. Den gang var det ennå ikke lagt lenser rundt skøyta, men da Båtliv tok bilde fire dager etter var lensa på plass.

Sist torsdag var driftssjef Trond Brun fra Tønsberg havnevesen og Arne Sørum fra Vestfold interkommunale brannvesen på befaring, og besluttet å legge lenser.

Tønsbergs Blad skriver at Havnevesenet hadde kontakt med eieren av den gamle fiskeskøyta for et par måneder siden, men at det har vært problemer med at det ikke er ansvarsforsikring på båten, som skal fjernes på eierens regning.

– Vi rører ikke båten før takstmannen har vært her på mandag. Vi kan ikke kaste båten på dynga hvis vi ikke har papirene i orden, Trond Brun til Tønsbergs Blad.

Han ser for seg mulighet for å heise båten på en lekter, men hvis bordgangen er ødelagt kan det bli til at det må brukes en grabb.

– Det vil i tilfelle bli langt dyrere, sier Brun.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen