Søk i arkivet

Båtforeningen Nautica Schizofrenia var på plass som alle tradisjoner tro.
Båtforeningen Nautica Schizofrenia var på plass som alle tradisjoner tro.
Familien Dahl-Nielsen feirer bursdag med smått og stort til stede i Ekenäs havn.
Familien Dahl-Nielsen feirer bursdag med smått og stort til stede i Ekenäs havn.
Fulle havner Nord-Koster påskeaften.
Fulle havner Nord-Koster påskeaften.

Drømmepåske på svenskekysten

Rekordpåske for svenske havner i Nordre-Bohuslän. Strømstad melder om en økning på flere hundre gjestedøgn sammenlignet med fjoråret, og på Koster har havnene vært like tett befolket som på en svensk høysommerdag.

Det er lenge siden så mange  norske flagg har invadert Bohusläns i april. En drømmepåske uten sidestykke har sendt sommerskjelvinger gjennom de noe uforberedte sommerparadisene, og på påskeaften telte vi 70 båter i Ekenäs på Syd-Koster og 60 båter i sundet mot Nord-Koster. Dette er like mange som på en svensk høysommerdag. Klassiske seilerklær og tykke fleecejakker var byttet ut med shorts og T-skjorte selv på skippere og mannskap som var under veis. 

Bursdagsbarnet Vidar Dahl-Nielsen hadde invitert hele familien til stor feiring med ankerdram av beste sort og husvennen Arne Eidal. På langbord i Ekenäs havn innledet de påskeaften med en heidundrende feiring hvor store og små måtte tygge påsmurte smørbrød i godt følge med hjemmelaget gullerotkake og vestlandslefse.  Båten hans, en 36 fots trawler (type Blue Sea Sundeck) het Shikara, og hadde vært feire hjemmet til familien i mange år.

Havnesjef Robert Clouda i Strømstad er en lykkelig vert om dagen. Sammenlignet med fjorårets statistikk som er målt frem til 1. mai, har han hittil passert 700 gjestedøgn mot fjorårets total på 547.

-Enda har vi jo en uke til med knallvær til å forbedre statistikken. Alle har oppført seg eksemplarisk, og siden vi nå har redusert havneprisene og tilbyr flerdagspakker med all service og strøm inkludert har, vil vi nok øke besøket ytterligere frem mot sommeren, sier Clouda.

–Er alle norske som besøker havnen din nå om dagen?

–Ja faktisk. Hundre prosent så langt har vært nordmenn. Vi synes dette er veldig morsomt, og vil selvfølgelig øke servicenivået ytterligere mot våre fantastiske norske gjester, sier Clouda. Mer strøm, lavere pris og flere havneverter er stikkord for denne sesongen, sier Clouda.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen