Søk i arkivet

Båten til en familie på fire lå fremdeles på skjæret utenfor Mandal dagen etter forliset. 
Foto: RS
Båten til en familie på fire lå fremdeles på skjæret utenfor Mandal dagen etter forliset. 
Foto: RS "Hvaler"/Redningsselskapet
Sleper settes om bord i seilbåt på grunn ved Hvaler.
Foto: Anders Ödman/Redningsselskapet
Sleper settes om bord i seilbåt på grunn ved Hvaler.
Foto: Anders Ödman/Redningsselskapet

Fem omkom i båtpåsken

Rekordsein påske og bra vær lokket mange til å starte båtsesongen istedet for å dra til fjells. Men båtlivet har ikke gått knirkefritt.

Den tragiske båtulykken forrige tirsdag, der fire mennesker omkom i Hadselfjorden i Vesterålen er den saken som har fått mest oppmerksomhet i media. I tillegg ble en mann i 50-årene funnet omkommet i sjøen ved Gryllefjord på Senja natt til søndag. 
Disse fem dødsfallene har gjort påskestatistikken dyster, men likefullt melder Redningsselskapet at det generelt ikke har vært noen voldsom hektisk påske, tross stor fritidsbåtaktivitet. Faktisk har det vært rolig på mange redningsskøyter. 
 
Rapportene før den aller siste påskedagen viser at redningsskøytene har vært involvert i 80 små og store hendelser med fritidsbåter. Dette er mindre enn en normal sommerhelg, men naturligvis mye til årstiden å være. Spesielt travelt har påsken vært for redningsskøytene på Sørlandet, i Østfold og i Vestfold. Innerst i Oslofjorden og på Vestlandet har det vært langt roligere. 
 
Redningsselskapets logg viser også at flere av skøytene faktisk berget liv i påsken. Videre er det viktig å huske at selv om lufttemperaturen har vært sommerlig mange steder, er vannet ennå drepende kaldt så pass tidlig på våren.
 
Hovedbildet: Fire fisketurister fikk hjelp av de frivillige mannskapene på redningsskøyta "Hvaler" lørdagen før palmesøndag. Foto: Fyrvokter Kjell Olsen/Redningsselskapet
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen