Søk i arkivet

Politiet vurderer søk etter ulykkesbåten, en Bella 572C. Bildet viser en tilsvarende modell fra den finske fabrikken.
Politiet vurderer søk etter ulykkesbåten, en Bella 572C. Bildet viser en tilsvarende modell fra den finske fabrikken.

Vurderer miniubåt-søk etter ulykkesbåt

Båttragedien i Vesterålen, der fire personer omkom skjærtorsdag er ennå uoppklart. Nå vurderer politiet å lete etter ulykkesbåten med miniubåt.

Alle de fire personene om bord omkom da de skulle krysse Hadselfjorden over til Fiskebøl med en Bella 572C, en tur som normalt tar 10-15 minutter i den aktulle båttypen. Like før kl. 15.00 skjærtorsdag ringte en av passasjerene til folk på land og fortalte at de var blitt overrasket av store bølger og at de var redde båten skulle kantre. Så ble samtalen brutt. En av teoriene er at en kraftige kastevinder fra øst skal ha forårsaken ulykken. 
 
Bella 572C er en lukket skjærgårdsjeep, godkjent for fem personer og merket med CE-klasse C. Båten markedsføres som en båt for «forlenget sesong» og regnes for å være en robust og sjøsikker modell. At ingen vrakrester er funnet etter båten tyder på at den gått ned på fjorden. Dermed kan et miniubåtsaøk være siste utvei for å finne ut hva som egentlig skjedde på Hadselfjorden ulykkesdagen, melder Harstad Tidende.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen