Søk i arkivet

NY I ÅR: Helleneset i Bergen. Foto:BOF
NY I ÅR: Helleneset i Bergen. Foto:BOF

Her kan det heises blått flagg

Seks norske strender og fire marinaer kan i år heise miljømerket «Blått Flagg». 

At en marina eller strand er Blått Flagg-sertifisert betyr at anlegget oppfyller strenge krav innen sikkerhet og service, miljøledelse, vannkvalitet, informasjon og miljøopplæring. 
 
Godkjente strender 2011:
• Storøyodden badestrand, Bærum 
• Sjøstrand og Hvalstrand, Asker 
• Bystranda og Hamresanden, Kristiansand 
• Helleneset, Bergen (sertifisert for første gang i år)
 
Godkjente marinaer 2011:
• Christiansholm småbåthavn, Kristiansand      
• Grimstad gjestehavn, Grimstad 
• Risør havn, Risør 
• Kongelig Norsk Seilforbund, Oslo 
 
Miljøsertifiseringsordningen Blått Flagg eies og drives av FEE, Foundation for Environmental Education. Søkere må oppfylle strenge kriterier og vurderes først av en nasjonal jury, som deretter sender sin innstilling til en internasjonal jury. 
 
Omtrent 3650 strender og marinaer i 41 land er Blått Flagg sertifisert. Kriteriene er internasjonale og like for alle land som deltar. For gjestene betyr det blå flagget blant annet at de kan være sikre på stranden eller marinaen har rent vann, rene omgivelser, tilstrekkelige toaletter som rengjøres regelmessig. Det er også krav til førstehjelpsutstyr, livredningsutstyr og nødtelefon. Og det skal finnes fasiliteter for handikappede, oppslått sikkerhetsregler, adferdsregler, informasjon om sårbare nærliggende naturområder/økosystemer og tilbud om miljøaktiviteter for strandens/marinaens brukere. I tillegg stilles det krav til miljøledelse.

Hovedbildet: Grimstad gjestehavn (bryggene i forgrunnen av bildet) kan nå heise blått flagg, i likhet med tre andre norske marinaer.
 
Foto: Magne Klann, Havneboka
Kilde: Pressemelding fra FEE Norway, www.fee.no
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen