Søk i arkivet

Sørlendinger i messehumør

Nesten 20.000 besøkende la turen innom helgens båtmesse i i Kristiansand.

Mange familieaktiviteter, et godt utvalg båter i alle «vanlige» prisklasser og et par eksotiske godbiter trakk sørledningene til Gjestehavna for den 12. utgaven av Kristiansand Båtmesse.
 
Kiwanis Club Kristiansand, som arrangerer messen hadde i utgangspunktet håpet på 15.000 besøkende, men lørdag lugget besøket litt. Kanskje sommerværet var rent for bra? Først da søndagens gjestetall var talt opp ble det bekreftet at folk virkelig hadde gått mann av huse på messens andre dag:
– Vi anslår at rundt 19.000 besøkte årets båtmesse, sier Tom Norby i arrangørstaben til Fædrelandsvennen.
 
At denne dugnadsbaserte messen kan konkurrere i besøkstall med mange store norske messer skyldes også at Kristiansand båtmesse gjør terskelen lav for å komme: Her er det gratis underholdning, gratis parkering og ikke minst gratis adgang! Men også båtutvalget er godt, med båter fra seks fot og helt opp til store førti fots familiebåter. 
 
Den raskeste båten på messen, Kurt Åge Olsens «Obsession», med over tusen hestekrefter og en toppfart på 95 knop fikk mye oppmerksomhet,  tett fulgt av en annen superrask modell fra nabobyen Arendal, Predator 337. I tillegg til de to eksotiske racerne ble det stilt ut 130 nye båter på vannet, samt vel 40 brukte båter som ble mønstret for privat salg. Også et 60-talls båtforhandlere, næringsdrivende og kunstnere fikk plass på messen - kravet for å være med er kun at alle skal ha et maritimt preg på sine stands.
 
Interessant er det at messen arrangeres av Kiwanis Club Kristiansand som klubbens faste inntekskilde, penger som igjen benyttes til humanitært arbeid. Enormt mye dugnadarbeid og annen frivillig innsats ligger bak messen - som altså er helt, aldeles gratis å besøke.
 
FOTO: Kristiansand Båtmesse.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen