Søk i arkivet

Reddet tjuver i havsnød

Ålesund-mannen fortvilte da den veldholdte seilbåten forsvant fra hjemmehavnen. Men historien fikk en lykkelig slutt - takket være Redningsselskapet og en regionavis.

Tirsdag meldte Sunnmørsposten at båten, en Albin 78 Cirus var stjålet fra en småbåthavn i Ålesund. Og allerede få timer senere kunne politiet i nabofylket Sogn og Fjordane pågripe to menn, mistenkt for tyveriet.
 
Kjeltringene hadde satt kursen sørover over Stad, men fikk motortrøbbel det stille været. Ved hjelp av lommelykt varslet de RS «Halvdan Grieg», som var ute på et annet oppdrag på Stadhavet.
 
Redningsskøyten fikk ikke i gang maskinen, og valgte å taue båten over det farlige havstykket og til kai i Måløy. Da kom telefonen fra Marius Strømmen i Sjøredningskorpset:
- Han hadde lest om en stjålet seilbåt på smp.no og ba oss sjekke registreringsnummeret på seilbåten vi assisterte, sier skipper Per Bergmann til Sunnmørsposten.
 
Bergmann så staks at dette var samme båt og ringte politiet. De to pågrepne mennene i 20-årene har nå forklart at de ikke visste helt hvorfor de hadde stjålet båten og heller ikke hadde noen bestemte planer for hvor de skulle ...
 
Båtens eier, Olav Arne Sulebakk, sier til avisens nettsider at han ble ble svært glad og overrasket da mannskapet ringte tirsdag kveld med meldingen om at båten var funnet
- Jeg ble utrolig lettet. Jeg trodde ikke at saken skulle løse seg så raskt, sier en glad båteier.

Foto, RS «Halvdan Grieg»: Redningsselskapet
 
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen