Søk i arkivet

På vannski etter amfibie-båt

Her står Ingeborg Westersjø på vannski etter amfibiebåten Sealegs 7,1. Se bilder og film.

På vår siste etappe på vår rundtur i Rogaland kjørte vi innom Sjernarøy Maritim, der vi også overnattet. Til tross for ankomst halv elleve om kvelden var vi heldige og fikk rom. Anlegget har nærmere 200 sengeplasser, og er populært både for nordmenn på båtferie og tyskere på jakt etter fiskelykke. Her er det lett å få båtplass, og har du ikke båt tilbys utleiebåt, og du kan komme med ferge. I dag, lørdag den 16. juli er det fiskefestival på anlegget, med premier for både liten og stor, og for hvert kjønn, for ikke å glemme en enorm vandrepokal som snart kan få en lykkelig eier til odel og eie, om den vinnes for tredje gang.

Før vi reiser fra Sjernarøy Maritim er det mange som vil være med på en liten prøvetur, både store og små. Men mest sporty er Ingeborg Westersjø som vil prøve seg på vannski etter amfibiebåten. Til ære for fotografen trekker vi henne opp på én vannski. Og det er ikke noe tvil, Sealegsen egner seg også for å trekke vannski, og trolig også wakeboard og andre vannleker.

Se film (teksen fortsetter under filmen):


Fra Sjernarøy avslutter vi vår sommertokt, med siste etappe tilbake til Rogaland Marine i Stavanger, der vi nesten litt vemodig tar farvell med båten som har tatt oss med på uvanlige opplevelser, som har lært oss å kjenne en helt ny dimensjon av båtlivet. En større test av Sealegs 7,1 kommer seinere i Båtliv, der du også kan måle fartsmålinger og se flere bilder. Vi takker alle som har fulgt med oss og bidratt på denne båtreisen i Rogaland!

Info om testbåt:
Sealegs 7.1
Lengde: 713 cm
Bredde: 261 cm
Vekt med 150 hk: 1180 kg
Maks nyttelast: 700 kg
V-bunn: 21 grader
Motor: Evinrude 150 hk
Pris testbåt: 1 mill kr.
Leverandør: Rogaland Marine

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen