Søk i arkivet

Messeveteran Jan Anders Søyland er igjen på plass i Arenum for den siste av årets store båtmesser i Bergen.
Messeveteran Jan Anders Søyland er igjen på plass i Arenum for den siste av årets store båtmesser i Bergen.
Vestlendinger er båtglade, og til helgen kan Bergen by på to messer. Bilder er fra «Båter til sjøs» 2010.
Vestlendinger er båtglade, og til helgen kan Bergen by på to messer. Bilder er fra «Båter til sjøs» 2010.

Hektisk bergensk båtmessehelg

Tre uker etter at den besøksmessig litt skuffende Sandvika-messen ble arrrangert utenfor Oslo er det klart for ikke én, men to båtmesser i Bergen.  

Den tradisjonelle messen «Båter til sjøs» i Solheimsviken åpner fredag og varer frem til søndag. Samtidig arrangerer båtforhandlermiljøet i Dolviken sin egen messe. 
 
Og mens bransjeorganisasjonen Norboat skyldte på det dårlige været som årsak for besøkssvikten i Sandvika, er det lite sannsynlig at messearrangørene i Solheimsviken, midt i vestlandets hovedstad kan gjøre det samme. For i Bergen pleier alltid å være dårlig vær under denne siste av årets lokale båtmesser! 
 
I år er imidlertid «Båter til sjøs» tvunget til å endre de vante utstillingsrutinene ettersom messehallene Solheimsviken er revet i forbindelse med byggingen av et nytt kongressenter på det gamle skipsverftet. Arrangørene har derfor satt opp et ni hundre kvadratmeter stort telt for innendørsutstillingene. 
 
Men dette betyr mindre for høstmessen, som uansett domineres av båter som ligger på sjøen langs de store kaianleggene i Solheimsviken. Messearrangør Jan Anders Søyland var derfor optimist da vi snakket med ham tidligere i måneden, og antallet båter var da også imponerende.
 
- Vi har nesten 100 båter påmeldt på den flytende messen, det er langt flere enn i fjor. I tillegg kommer et bra utvalg båter i teltet. Vi har også senket billettprisene slik at det skal bli rimeligere for båtinteresserte familier å besøke messen, sier Søyland.
 
Etter mange års fravær mønstrer i år Hydrolift fire båter til Arenum-messen. Goldfish kommer med to båter, og alle de lokale produsentene, Viknes, Viksund, NB Marine og Hobby er sterkt til stede. Arrangørene lover flere spennende nyheter, og det blir aktiviteter for store og små - tradisjonen tro kommer også Elias-båtene. Arrangørene kan i dessuten friste med meget gode tilbud på klær, blant annet selges det en del produkter fra Musto og Sebago til halv pris.
 
Fullstendige utstillerlister finnes på nettstedet www.arenumn.no, og Arenum oppfordrer publikum til å kontakte utstillerne direkte for eventuelle avtaler om prøvekjøring.
 
Åpningstider, «Båter til sjøs»:
Fredag 23. september kl 14-20
Lørdag 24. september kl 10-18
Søndag 25. september kl 11-18
 
 
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen