Søk i arkivet

Ingen kannibalisering: Helge Sjursen tror det er marked for to båtmesser samme helg i Bergen.
Ingen kannibalisering: Helge Sjursen tror det er marked for to båtmesser samme helg i Bergen.

Stor forhandlermesse i Dolviken

Dolviken i Søreide, ti kilometer utenfor Bergen sentrum er et tyngdepunkt for båtbransjen i Hordaland. Her har en lang rekke båt- og utstyrsforhandlere lokaler og her finnes det store marinaer.   

Det siste året har også Askeladden-forhandler Båtens Beste, Maritim Båtutstyr og Frydenbø etablert seg i Dolviken. Den «private» høstmessen som arrangeres 23.–25. september har dermed fått et meget stort omfang, med sentrale merker som Windy, Skibsplast, Askeladden, Princess, Nordkapp, Minor, Sting og Saga i utsillingsporteføljen.
 
I år omfatter dette alternative messearrangementet 3000 kvadratmeter innendørs utstilling, flytende utstilling, 25 båtmerker av alle kategorier og 130 båter fra 9 til 62 fot. I tillegg kommer naturligvis utstyrs- og tilbehørsutstillinger, pluss en egen kai for bruktbåter. Messen krydres med underholdende aktiviteter for både voksne og barn. Politibåten og Røde Kors-båten kommer, og og arrangørene vil fokusere sterkt på båtførerprøven og sikkerhet til sjøs.
 
Etter planen skal det heretter arrangeres to årlige messer i Dolviken, og arrangørene understreker at det både er tungtveiende økonomiske og praktiske grunner til at bransjemiljøet på Søreide velger å lage sin egen messe. 
- Vi har et av Norges største og mest moderne båtmiljøer. Her er hele utvalget på plass, vi har betjening og i tillegg kan kunden prøve båter på sjøen sier messetalsmann Helge Sjursen i Nye Norsk Båtsenter.
 
Sjursen fastholder at det slett ikke er en «kannibalisering» av kundegrunnlaget at to så store aktører velger å arrangere messer samtidig, snarere tvert imot:
- Det er greit å samle alt på samme helg, slik at potensielle kunder kan besøke begge messene, mener Helge Sjursen.
 
Kun kundeoppslutningen kan vise om dette stemmer eller om båtbransjen i Norges største båtfylke faktisk hadde tjent på mer samarbeid. Uansett blir det en travel helg for alle båtinteresserte i bergensområdet! 
 
Åpningstider, båtmessen i Dolviken:
Fredag 23. september kl 09-19
Lørdag 24. september kl 10-17
Søndag 25. september kl 11-17
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen