Søk i arkivet

Mistanke om ulovlig båt-dumping

Politiet i Telemark har mistanke at et mislykket slep av et båtvrak i november i virkeligheten var en bevisst dumping av båten.  

Det var i dårlig vær 3. november at slepet med den 70 fot store båten la ut mot Dypingen øst for Langesund. Ifølge Telemarkavisa hadde båten tidligere lagt i Skienselva. Underveis sank båten, midt i et område som benyttes mye til reketråling.
 
Skien, Porsgrunn og Bamble kommuner har gjennomført en kampanje for å få fjernet gamle skipsvrak fra havner, elver og kanaler i området, men opphogging kan fort bli meget kostbart for båteieren. Politiet tror at flere slike vrak nå har havnet på havets bunn, melder lokalavisen på sine nettsider.
 
Politiet mener at også slepet i november i virkeligheten kan ha vært en bevisst dumping for å slippe kostnader med hogging.
 
- Vi har funnet eieren av vraket som har ligget i Skienselva i mange år. Vi har foretatt avhør, etterforsket saken ferdig og oversendt den til påtalevurdering, sier lensmann Åge Halvorsen til TA. 
 
Nå risikerer både eieren og vedkommende som slepte vraket bot fordi vraket ikke var godt nok sikret under slep. Den nøyaktige posisjonen der båten gikk ned ble heller ikke notert, noe det er krav om for å unngå at fiskere får ødelagt redskapen.
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen