Søk i arkivet

Flere svaibøyer i Oslofjorden

Svaibøyene som Oslofjordens Friluftsråd har lagt ut i inn- og uthavner i Oslofjorden er populære. I sommer kommer det enda flere bøyer.

I fjor økte antall betalende «vimpel-abonnenter» med 23 prosent, fremgår det av Oslo Friluftsråds ferske årsberetning. I alt er det nå 1.304 båteiere som har Friluftsrådets vimpel og som dermed kan ligge gratis fortøyd til en av de nær 50 svaibøyene.

I de populære havnene blir det gjerne trangt om plassen og mange kvier seg for å ligge på svai for anker. Derfor er det populært å kunne fortøye i en bøye som har en trygg og solid moring på bunnen.

Nye bøyer i sommer
I år er Friluftsrådets plan å legge ut to nye bøyer i Nøtterøy kommune med opsjon på tre til. I samarbeide med Kongelig Norsk Båtforbund, KNBF, er det også planlagt flere nye bøyer, en del av dem også langs Telemarkskysten.

Svaibøyene bidrar til bedre utnyttelse av plassen i havnene og kommer i tillegg til de faste fortøyningsboltene i mange av uthavnene. Bøyene er også et miljøtiltak som hindrer skade som oppstår på sjøbunnen ved stadig oppankring.


Sist sommer var det 45 svaibøyer i Oslofjorden og på Skagerrakkysten. I år blir det enda flere, lover Oslofjordens Friluftsråd.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen