Frister båtfolket med minigolf

Ved siden av lekeplassen ved Tønsberg gjestehavn blir det til sommeren leker for både store og små.

Publisert Sist oppdatert

Bystyret i Tønsberg vedtok denne uken å bevilge penger til et minigolf-anlegg ved Tønsberg gjestehavn. Havnefogden og rådmannen i Tønsberg sier ifølge Tønsbergs Blad at det lenge har vært et ønske om å anlegge minigolf i gjestehavna, det dette viser seg å være et populært aktivitetstilbud andre steder. Dette blir et anlegg som skal være åpent for alle.

Ferdig i juni

Allerede i løpet av juni vil anlegget være klart. Havnefogd Per Svennar mener mingolf-anlegget vil ha god effekt i gjestehavna. I tillegg til at det kan trekke til seg flere båtgjester kan det skje at båtgjestene blir lenger.

– Kanskje barna har det så fint i Tønsberg at de blir en dag til, sier Svanner til Tønsbergs Blad.

Minigolf-anlegget får ni baner, nord for lekeapparatene i gjestehavna.

På grøntarealet på bildet blir det nye minigolf-anlegget ved Tønsberg gjestehavn.

Flere aktiviteter

Foruten golfanlegget er det flere muligheter for aktiviteter i Tønsberg. I fjor skrev vi om kabelparken i Tønsberg som er oppe hele sesongen, også i år. Der kan du stå på wakeboard og vannski uten båt, og det er gratis utlån av brett for de som vil prøve seg. Ellers er biblioteket i Tønsberg også verdt et besøk. Biblioteket er byd på ruinene av et gammelt koster.  Foruten det nye minigolf-anlegget er det en annen stor severdighet i juni i Tønsberg. Den 20. Jun er det fastsatt at Osebergskipet som er bygd på originalt vis skal sjøsettes. Frem til sjølsettingen kan du følge båtbyggingen i Tønsberg havneområde.

Se prosjektet i disse to artiklene med filme fra båtbyggingen:

Artikkel og film fra 23. juli 2010

Artikkel og film fra 31. mai 2011