Søk i arkivet

Mystisk båtfunn ved Austevoll

Det ble slått storalarm etter at en delvis sunket bowrider ble funnet på fjorden mellom Austevoll og Sotra. Nå går mistanken mot at vrakfunnet er et forsøk på forsikringssvindel.  

Det var i halv to-tiden i dag, tirsdag at Hovedredningssentralen på Sola fikk melding om en delvis sunket båt nord for Store Karlsøy.
 
Redningsskøyten «Kristian Gerhard Jebsen» startet raskt søk, sammen med kystvaktskipet KV «Ålesund», et Sea King-helikopter fra Sola og en ambulansebåt. Samtidig gikk det ut etterlysning av båteier i media, for å finne ut om det har vært folk i båten.
 
Men det er ikke funnet mennesker på den havåpne fjorden, og da dykkere inspiserte båten i ettermiddag dreide mistanken seg fra en ulykke og over mot tyveri, hærverk eller mulig forsikringssvindel. 
 
Ifølge skipper Alfred Aastrøm på «Kristian Gerhard Jebsen» mangler tenningsnøkkelen, og det later til at flytetanker og deler av akterspeilet er skadet med motorsag eller vinkelsliper. 
 
- Her er ingen tegn til at det har vært folk når den har gått ned, sier Aastrøm til bt.no
 
 Om det stemmer at dette er en forsiklringssvindel, kan regningen bli skyhøy for den ansvarlige. Meget store ressurser er satt inn i letingen i Hordaland i dag. 
 
Alle foto: RS «Kristian Gerhard Jebsen»/Redningsselskapet
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen