Søk i arkivet

Følg Kon-Tiki videre på ferden

Flere hundre nysgjerrige møtte filmflåten Tangaroa Kon-Tiki i Sandefjord søndag kveld. Nå går ferden videre mot Oslo.  

Tangaroa Kon-Tiki er en kopi av Thor Heyerdahls legendariske balsaflåte, og anledningen er naturligvis premieren på storfilmen om den 101 dager lange ferden over Stillehavet. Filmprosjektet har fått enorm oppmerksomhet, og optimistene snakker allerede om å både overgå Max Manus-suksessen og faktisk om å vinne en ny Kon Tiki-Oscar, over seksti år etter at Heyerdahl fikk Oscar for sin originale dokumentarfilm.  
 
 
På ferden har medseilere mønstret på den seilende filmrekvisitten. Billettprisen er 1947 kroner, som en hyllest til året da antropologen og eventyreren fra Larvik satte ut fra Callao i Peru med mål om å bevise at det var mulig å seile fra sør-Amerika til Polynesia på en balsaflåte. 
 
Årets ferd er en smule kortere, og ettersom det er er smått med stabile passatvinder i Oslofjorden, får flåten slepehjelp av Redningsselskapet slik at hun når frem til hovedstaden 24. august, da det er offisiell premiere på storfilmen.
 
Idag, mandag formiddag ligger Tangaroa Kon-Tiki fortsatt i Sandefjord, men i to-tiden kaster mannskapet loss og setter kurs mot Tjøme. Etter planen skal flåten ankomme Krukehavn i åttetiden. Arrangørene håper at båtfolk vil seile som æresvakt for flåten på veien videre mot Oslo, men ber også at fritidsbåtene husker å gi litt arbeidsrom for slepemannskapere.
 
Dette er den resterende delen av seilingsplanen. Seilingene skjer hver dag mellom kl 14.00 og 20.00:
 
14. august: Krukehavn - Tønsberg 
15. august: Tønsberg - Åsgårdstrand
16. august: Åsgårdstrand - Larkollen 
17. august: Larkollen - Moss 
18. august: Moss - Son 
19. august: Son - Drøbak 
20. august: Drøbak - Nærsnes 
21. august: Nærsnes - Vollen 
22. august: Vollen - Bygdøy 
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen