Søk i arkivet

Rikke Lind. Foto: Redningsselskapet
Rikke Lind. Foto: Redningsselskapet

Krever skipstunnel ved Stad

I forbindelse med Nor-Fishing-messen i Trondheim har Redningsselskapet lagt enda mer tyngde bak kravet om skipstunnel ved Stad.  

Den utvetydige støtten til prosjektet ble understreket av at generalsekretær Rikke Lind selv «avduket» en modell av den lengde utredete tunnelen på fiskerimessen. 
 
Modellen er utstilt av Sogn og Fjordane fylkeskommune, som går sterkt inn for en  tunnelløsning som vil gjøre passeringen av det farlige havstykket trygt.
 
– Stad skipstunnel vil være med på å redde liv i et område som er en av Norges mest krevende havstrekninger, sier generalsekretær Rikke Lind til Redningsselskapets hjemmesider
 Lind viser til at redningsselskapet har tre skøyter i området og at disse mannskapene vet bedre enn noen hvor krevende og tøft havet utenfor Stad er. 

- Redningsselskapet ber politikerne si ja til dette prosjektet, oppfordrer Lind.

Drømmen om en skipstunnel nær Dragseidet  er - som stedsnavnet indikerer - århundregammelt. Og tross mange tilbakeslag er ikke kystfolket på nordvestlandet klare til å legge planene på is. Snarere tvert imot, og nå har de altså helhjertet støtte fra de som har som jobb på redde liv langs kysten.

- Med tanke på hva tunnelen vil bety for samferdsel og miljø er det ikke tvil om at dette er et samfunnsøkonomisk lønnsomt prosjekt. Jeg håper at vi møtes igjen i 2018 for å åpne den virkelige tunnelen, sa Rikke Lind på fiskerimessen. 

Hovedbildet: Fra tunnelutstillingen på Nor-Fishing. Foto: Redningsselskapet
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen